SMART AAN TAFEL: 7 TIPS

brickhouse academy groot gezin

SMART AAN TAFEL: 7 TIPS

In onze eerdere blogs hadden we het al over de (dikmakende) inrichting van je huis, en verleidingen tijdens het doen van de boodschappen. Alles om te helpen je gewicht onder controle te houden. Maar vergeet ook het moment suprême niet: ’s avonds als je aan tafel gaat. Ook dan kun je door rekening te houden met een aantal dingen ervoor zorgen dat je niet te veel eet en niet jezelf overeet.
De basis van de SMART aan tafel tips: van te voren bepalen hoeveel je eet, er bewust van zijn dat je eet, en niet gedachteloos en uit automatisme eten. Welke van de volgende tips doe jij al?

1. Zet groente/salade op tafel en schep de rest op in de keuken. Je kunt dan nog wel een keer gaan opscheppen, maar je doet het dan tenminste niet gedachteloos en moet er een klein beetje moeite voor doen.
2. Zet ook geen flessen saus op tafel. Bepaal van te voren hoeveel je wil, en doe dat op je bord.
3. Gebruik kleinere borden, schaaltjes en glazen.
4. Schep smart op: Vul de helft van je bord met groenten en neem dan kleinere porties van de rest (vlees, aardappels).
5. Neem de tijd voor het eten van de maaltijd. Ga aan een mooie gedekte tafel zitten en geniet er van. Wat je vooral niet moet doen: eten met een bord op schoot achter de televisie of computer bijvoorbeeld. Met zoveel afleiding schuif je je eten gedachteloos naar binnen en behalve dat je dan waarschijnlijk meer eet, heb je daarna ook nog eens een minder verzadigd gevoel.
6. Laat tijdens het natafelen de restjes niet op tafel staan, maar ruim dit af.
7. Stop met eten als je genoeg hebt gehad (verzadigd bent), ook al ligt er nog een restje op het bord.

Meer weten over slim afvallen of meer over de wetenschappelijke achtergrond van deze tips? Bestel Smartsize Me: Afvallen op een slimme manier. Ben je professional en begeleid je mensen met overgewicht? Dan kun je onze masterclass ‘Smartsize: Afvallen op een slimme manier’ volgen, inclusief het boek.