Wie zijn wij?
 

Brickhouse Academy is in 2010 opgericht door Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom. Onze missie is het vertalen van wetenschap over leefstijl en gedragsverandering naar de praktijk. Dit doen we door:

– het schrijven van boeken over leefstijl en gedrag
– het ontwikkelen van tools zoals coachkaarten en een Waaier gedragsverandering
– het geven van nascholingen aan zorgprofessionals zoals diëtisten, verpleegkundigen en leefstijlcoaches
– het geven van de basisopleiding tot geaccrediteerd leefstijlcoach

Brickhouse Academy heeft de ontwikkeling van tools en het uitgeven van boeken ondergebracht in het label Lanseloet Uitgeverij. De basisopleiding leefstijlcoach vindt plaats onder het label LeefstijlCoach Academy (leefstijlcoachacademy.nl).

 

Ingrid Steenhuis


Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie bij de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft een achtergrond in gezondheidsvoorlichting. Zij doet wetenschappelijk onderzoek naar eetgedrag, leefstijlverandering en afvallen. Ingrid heeft gepubliceerd in talrijke Engelstalige en Nederlandstalige wetenschappelijke vaktijdschriften.

Naast het lesgeven aan studenten en het begeleiden van onderzoekers vindt zij het belangrijk om wetenschappelijke inzichten te vertalen zodat ze voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar zijn. Ingrid heeft een aantal boeken geschreven:
– Smartsize Me, afvallen op een slimme manier
– Terugval en Verleiding, de kunst om afgevallen te blijven
– Positieve Leefstijlverandering, wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering.

Daarnaast heeft Ingrid de Coachkaarten Positieve Leefstijlverandering en de Waaier Gedragsverandering ontwikkeld.

Ze verschijnt regelmatig in de media. Zo is ze te zien geweest in televisieprogramma’s als het Jeugdjournaal, Keuringsdienst van Waarde, Radar en Over Gewicht. Ingrid geeft met veel plezier les aan professionals over gedragsverandering.

Kijk haar college bij de Universiteit van NederlandLuister de Podcast bij LeefstijlLab
 

Wil Overtoom


Wil Overtoom is directeur van Brickhouse Academy en LeefstijlCoach Academy. Ook heeft hij Lanseloet Uitgeverij opgericht. In zijn eerdere carrière bij IBM waar hij Directeur Inkoop Benelux was, heeft hij veel ervaring met (verander)management en onderhandelen opgedaan. Wil verstaat de kunst om inzichten over veranderen in organisaties te vertalen naar veranderingen in gedrag van mensen.

Hij is mede-auteur van de boeken Smartsize Me, Terugval en Verleiding en Positieve Leefstijlverandering. Tevens is hij auteur van de Coachkaarten Positieve leefstijlverandering en de Waaier Gedragsverandering.

Daarnaast helpt hij professionals bij het opzetten van hun eigen (coach)praktijk. Met zijn no-nonsense attitude en energieke aanpak weet hij hierbij mensen te motiveren en inspireren.

 

Linda Hogervorst


Linda Hogervorst is diëtist en WO-voedingsdeskundige. Ze heeft vanuit haar voormalige diëtistenpraktijk vele cliënten begeleid bij gezond(er) eten, gewichtsproblemen en ziektebeelden. Daarnaast is ze begonnen met lesgeven, wat vanuit enthousiasme steeds meer werd uitgebreid.

De laatste jaren is Linda hoofdzakelijk actief als docent en ontwikkelaar van lesmateriaal. Daarbij focust Linda zich op gezonde voeding (evidence-based), maar ook op de leefstijlgedragingen stress, slapen en ontspanning. Ernaast is Linda spreker voor workshops over voeding, met name voor werknemers van bedrijven.

Bij Brickhouse Academy en de LeefstijlCoach Academy is Linda docent en is ze betrokken bij de ontwikkeling van de nascholingen. Voorbeelden hiervan zijn: Leefstijlcoaching bij Kanker en de 6-daagse opleiding Verpleegkundig Coach Gedragsverandering.

Onze accreditaties, erkenningen en labels

Brickhouse Academy bezit de volgende accreditaties en erkenningen:

· CRKBO
· CPION (LeefstijlCoach Academy)
· Kwaliteitsregister Stoppen met roken (LeefstijlCoach Academy)
· Erkend opleider UWV (LeefstijlCoach Academy)
· Erkenningscommissie Scholingsaanbod GLI van het KNGF en Stichting     Keurmerk Fysiotherapie en Kwaliteitsregister Fysiotherapie (Basistraining     LeefstijlCoaching fysiotherapie)
· Kwaiteitsregister VvOCM (Basistraining LeefstijlCoaching fysiotherapie)
· ADAP Nascholing(training Positieve Leefstijlverandering)

Brickhouse heeft naast Brickhouse Academy nog 2 andere labels:

LeefstijlCoach AcademyLanseloet Uitgeverij
 

Onze samenwerkingpartners

 

Onze opdrachtgevers