PODCAST met prof.dr Ingrid Steenhuis

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. PODCAST met prof.dr Ingrid Steenhuis

Luister naar een boeiend gesprek tussen Marjolein Pouw en Ingrid Steenhuis, hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit en medeoprichter van Brickhouse Academy. Zij doet wetenschappelijk onderzoek naar leefstijl- en gedragsverandering, met een focus op het ontwikkelen en evalueren van interventies gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl en gezondheidsvaardigheden.

In deze aflevering delen ze inzichten uit Ingrid’s nieuwste boek ‘Ik ga het gewoon doen: Waarom leefstijl- en gedragsverandering moeilijk is en hoe het wél kan’. Luister mee terwijl ze de kansen en uitdagingen bespreken van het implementeren van leefstijlbegeleiding in de zorg. Waar begin je? Wat is er allemaal nodig om mensen te helpen bij een succesvolle leefstijl- en gedragsverandering?

ik ga het gewoon doen

MEER?
  • Download (gratis) het LeefstijlCanvas
  • Meer lezen over het LeefstijlCanvas, kijk op deze pagina
  • Meer lezen over het LeefstijlCanvas en toegang tot handige invulbladen per onderdeel? Dan is het boek ‘Ik ga het gewoon doen; Waarom leefstijl- en gedragsverandering moeilijk is en hoe het wél kan’ wat voor jou.
  • Of lijkt het je leuk om in jouw organisatie een workshop te volgen over het LeefstijlCanvas? Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden.
  • Refereren naar het LeefstijlCanvas? Je kunt hiervoor de volgende referentie gebruiken: Steenhuis I.H.M. (2024). Ik ga het gewoon doen; Waarom leefstijl- gedragsverandering moeilijk is en hoe het wél kan. Naarden: Lanseloet Uitgeverij.