Positieve Leefstijlverandering

Positieve leefstijl

ISBN: 9789088507489
verschijnt januari 2018

Prijs: 27,50 (incl btw)

Bij bestelling boven de €20,- worden geen bezorgkosten in rekening gebracht (niet van toepassing voor buitenland zendingen)

Naam

E-mail

Straat + huisnummer

Postcode

Woonplaats

Bedrijfsnaam (optioneel)

Een positieve leefstijlverandering levert mensen veel op: gezondheid, energie en vitaliteit. De gedragsverandering die hiervoor nodig is, blijkt voor veel mensen een flinke uitdaging. Dit boek biedt alle inzichten en handvatten om een leefstijlverandering uit te lokken en mensen te ondersteunen en te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl.

Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom beschrijven in het eerste deel diverse leefstijlgedragingen, om vervolgens in het tweede en derde deel in te gaan op het veranderen van leefstijl. Hoe zorg je dat mensen zich bewust worden van hun leefstijl, hoe motiveer je ze tot een verandering en hoe dicht je de kloof tussen intenties en gedrag? Hoe verander je ingesleten gewoonten en welke rol speelt de sociale omgeving hierbij? In het derde deel worden daarbij inzichten uit verandermanagement, sociale marketing en gedragseconomie en keuzearchitectuur toegepast op het veranderen van leefstijl.

In het vierde deel van het boek wordt ingezoomd op leefstijlverandering bij kwetsbare groepen zoals mensen met weinig gezondheidsvaardigheden, mensen met financiële problemen, psychiatrisch patiënten, en ouderen.

Het boek is toegankelijk geschreven en is geschikt voor professionals in zorg en welzijn (waaronder hulpverleners ggz, welzijn, zorg, in wijkteams, praktijkondersteuners in de huisartsenpraktijk, leefstijlcoaches, diëtisten, paramedici, trainers, psychologen etc.) die meer willen weten over het veranderen van leefstijl en die hiermee praktisch aan de slag willen in hun dagelijkse praktijk.

Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit. Wil Overtoom heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en is directeur van de Brickhouse Academy. Brickhouse Academy vertaalt wetenschap over leefstijl en gedragsverandering naar de praktijk.

 

Dit boek geeft op een toegankelijke wijze een helder en compact overzicht van het werken aan een gezonde leefstijl. Het geeft je als professional een goede verdieping en faciliteert om op een transparante en uitnodigende wijze gedragsgericht te werken met cliënten.

Petra Koreveaar, Coach, trainer, adviseur

Een gedegen en praktisch hand-werkboek voor zorg- en welzijns professionals gericht op begeleiding bij gedragsverandering en gedragsbehoud. Nog niet eerder zijn vanuit zoveel verschillende sectoren instrumenten bijeengebracht om toe te kunnen passen bij een diversiteit van cliënten en kwetsbare cliëntgroepen.

Janine Dolk, Dietist

Het is een overzichtelijk naslagwerk en een mooie samenvatting van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het is kort, krachtig en helder beschreven.

Yvonne Jansen-Koster, GGD
 

Positieve Leefstijlverandering

Wil je de 1-daagse Masterclass Positieve Leefstijlverandering volgen? Schrijf je vandaag in.

INSCHRIJVEN