1-daagse Masterclass Lifebalance (alleen in-company)

Brickhouse Academy Training

1-daagse Masterclass Lifebalance (alleen in-company)

 Verleid je cliënten om balans te vinden in het leven

Na een consult gaat je cliënt vol goede moed naar huis, om vervolgens weer in beslag te worden genomen door het dagelijks leven. Bij een volgend consult blijkt dan dat de goede plannen die jullie samen gemaakt hadden, toch overspoeld zijn door de waan van de dag. Ongezond gedrag begint met een disbalans in het leven. Mensen hebben het tegenwoordig altijd druk. Te weinig tijd thuis, te weinig tijd op het werk, te weinig tijd om te koken, te weinig tijd om te sporten. Maar wat is eigenlijk urgent en wat is belangrijk? Weten jouw cliënten hoe ‘nee’ te zeggen tegen zaken die niet belangrijk zijn? En kiezen zij bewust voor de activiteiten waar ze gelukkig van worden?

In deze 1-daagse masterclass gaan we samen op zoek naar balans. Balans op het werk, balans thuis, balans in gezondheidsgedrag. Hoe help je jouw cliënten balans te vinden en zo jouw begeleiding effectiever te laten zijn en terugval te voorkomen? En wat is hierbij jouw rol als gezondheidsprofessional? We beginnen de dag met een overzicht te maken van alle activiteiten die jouw cliënt doet. Vervolgens leren we een praktische methode om jullie cliënten te helpen prioriteiten te stellen. Ook leren we hoe ‘nee’ te zeggen tegen zaken die geen prioriteit hebben. Dit doen we met behulp van het naspelen van jullie eigen ingebrachte situaties.

Tijdens het tweede deel van de masterclass richten we ons op de zaken die wél prioriteit hebben. Samen doen we korte oefeningen die je ook met je cliënt kan doen. We visualiseren wat jullie belangrijk vinden op de lange termijn en maken een netwerkplan hoe daar te komen. Na afloop van deze dag ga je naar huis met praktische tools om je cliënt tijdens een consult te helpen meer balans te vinden. Deze tools dragen bij aan een effectievere behandeling. Laat je inspireren om je cliënten beter te kunnen helpen en leer meteen meer over jouw eigen balans!

Voor iedereen die mensen helpt bij het veranderen van leefstijl en gedrag

Deze masterclass is geschikt voor jou als je:

  • Mensen coacht met als doel gedragsverandering
  • Geïnteresseerd bent om mensen te helpen bij het vinden van balans
  • Ook zelf op zoek bent naar meer balans in het leven

Na deze masterclass:

  • Kun je mensen helpen om prioriteiten te stellen.
  • Weet je hoe mensen ‘nee’ kunnen zeggen tegen anderen, mét behoud van een goede relatie.
  • Kun je mensen inspireren om te visualiseren waar ze gelukkig van worden voor wat betreft werk, privé leven en gezond gedrag.
  • Weet je hoe je mensen kan helpen een concreet netwerkplan te maken.
  • Beschik je over praktische tools om mensen te helpen balans te vinden in hun leven
  • Heb je meer inzicht in jouw eigen life balance

Docent: Ellis Vyth

Dr. ir. Ellis Vyth geeft communicatietrainingen aan gezondheidsprofessionals. Verder geeft Ellis interactieve workshops over voeding, gezondheid en wetenschap aan zeer diverse doelgroepen. Haar ambitie is om mensen te helpen hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken.

Ellis heeft gewerkt aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij is daar gepromoveerd en heeft haar eigen onderzoekslijn opgezet op het gebied van gezondheidsbeleid op scholen, gezonde schoolkantines en gezonde bedrijfsrestaurants. Zij is expert in het creëren van multidisciplinaire samenwerkingen tussen onderzoek, beleid en praktijk.

Op deze Masterclass zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Brickhouse Academy is een CRKBO Geregistreerde Instelling