Ontspullen en downsizen

Van wetenschap naar praktijk: over leefstijl en gedragsverandering

ontspullen Brickhouse

Ontspullen en downsizen

Bijna ieder tijdschrift dat je openslaat heeft het er over: van ontspullen en downsizen word je gelukkig. Minder overbodige spullen in je huis geeft je lucht en een opgeruimd gevoel. Steeds meer mensen willen niet meer in een groot huis leven, maar gaan daarentegen voor een ‘tiny huis’. Hoe kleiner, hoe minder spullen, hoe minder schoon te maken, hoe minder gedoe, hoe meer rust.

Als we deze trend nu eens zouden toepassen op onze eetomgeving thuis. Weg met die te grote borden, kommen en glazen. Weg met die veel de grote voorraden. In plaats van overvolle voorraad- en keukenkastjes goed georganiseerde kastjes zonder overbodige spullen. Eén keukenkastje waarin je de lekkere producten bewaart, zodat je ze alleen tegenkomt als je er bewust voor kiest. Het downsizen van portiegroottes in plaats van het supersizen is ook een prima idee.

Als het gaat over ontspullen zie je allerlei stappenplannen, bijvoorbeeld gedurende 30 dagen iedere dag iets weg doen. Hoe ga jij het aanpakken? In 1 keer de bezem er door, of ga je een 30 dagen plan volgen?

Meer weten over voorraadbeheer, de inrichting van je keuken en de invloed van je servies? lees Smartsize Me