Ons verhaal

Over Brickhouse Academy

Brickhouse Academy heeft als doel om wetenschappelijke kennis op het gebied van gezondheid en psychologie, en kennis uit het bedrijfsleven over verandermanagement op een toegankelijke manier te vertalen voor dagelijks gebruik door iedereen. Dit doen we door middel van het schrijven van boeken, het geven van lezingen, workshops en trainingen.

Onze Visie

We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van de beschikbare wetenschappelijke kennis in het dagelijks leven. Om dit te bevorderen maakt Brickhouse Academy deze kennis toegankelijk voor iedereen middels boeken, lezingen, masterclasses en workshops. Door het trainen van professionals bevordert Brickhouse Academy het evidence-based werken, zodat zij succesvoller worden. Wil je ook een masterclass of workshop bij ons volgen? Kijk naar ons cursusprogramma. 

Onze werkwijze

Masterclasses vinden plaats in kleine groepen van maximaal 15 personen. Hierdoor is individuele aandacht gewaarborgd, waardoor grote stappen gemaakt worden tijdens een trainingsdag. Er wordt voortdurend afgewisseld tussen theorie en de praktische toepassing ervan. Hierbij wordt interactief gewerkt, aan de hand van door de deelnemers ingebrachte casuïstiek. 

Hoe is Brickhouse Academy ontstaan?

Veel onzin over diëten

Er is veel onzin op de markt als het gaat om afvallen en diëten. Dat wekte ergernis bij ons op. Van daaruit is ons eerste boek “Smartsize Me; Een slimme manier om maat te houden” ontstaan. Een boek dat geen wondermiddel is, maar wel is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en vertelt hoe je in een wereld vol verleidingen toch kunt afvallen. Het gaat niet zozeer over voeding en calorieën, maar vooral over gedrag. Want dat is de grootste bottleneck  bij afvallen: je eetgewoonten en eetgedrag veranderen. Wil je meer weten over het boek? Lees de recensies en meer.

Trainingen

Het boek sloeg goed aan, kreeg goede recensies, en we wonnen er zelfs twee prijzen mee. Dat maakte ons natuurlijk trots! Steeds vaker kregen we de vraag of we ook trainingen gaven over het boek. De eerste paar keer was ons antwoord nee, maar op een gegeven moment werd het: “Goed idee, gaan we doen”.  Vervolgens hebben we de Brickhouse Academy opgericht en zijn we trainingen gaan geven. Wil je ook een Masterclass Smartsize volgen?

In de loop der tijd zijn er andere trainingen en aanbod bijgekomen, over afvallen, maar ook over veranderen in het algemeen. Omdat we nooit uitgeleerd zijn, en omdat er altijd nieuwe inzichten zijn om te delen.

Het tweede boek: Terugval en Verleiding

Afgelopen jaar is ons tweede boek verschenen: “Terugval en Verleiding; De kunst om afgevallen te blijven.” Dit boek is rechtstreeks voortgekomen uit de trainingen die we gaven aan leefstijlcoaches, en diëtisten. Iedere keer noemden ze dat er behoefte was aan praktische handvatten om nieuwe eetgewoonten vol te houden en te leren omgaan met terugval. Ons motto is: Geen gedragsverandering zonder terugval. Terugval hoort erbij en is niet erg. Je moet er mee om leren gaan. Wil jij ook meer weten over terugval en verleiding? Lees hier verder over het boek Terugval en Verleiding. Liever een training, inclusief boek? Kijk dan bij de Masterclass Terugval en Verleiding

Het derde boek: Positieve Leefstijlverandering

In januari 2018 is ons derde boek: Positieve Leefstijlverandering; Wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering verschenen. Het boek is toegankelijk geschreven en is geschikt voor professionals in zorg en welzijn (waaronder hulpverleners ggz, welzijn, zorg, in wijkteams, praktijkondersteuners in de huisartsenpraktijk, leefstijlcoaches, diëtisten, paramedici, trainers, psychologen etc.) die meer willen weten over het veranderen van leefstijl en die hiermee praktisch aan de slag willen in hun dagelijkse praktijk. Wil je de training volgen? kijk dan bij Masterclass Positieve Leefstijlverandering 

Ontmoet de trainers!

Wil Overtoom
Wil Overtoom

Wil Overtoom is afkomstig uit het bedrijfsleven, waar hij werkzaam is geweest als Directeur Inkoop Benelux bij een wereldwijde IT organisatie (IBM). Hij heeft veel ervaring met management en leidinggeven. Een van zijn specialisaties is verandermanagement. Hij verstaat de kunst om inzichten over veranderen in organisaties te vertalen naar veranderingen in gedrag van mensen, gerelateerd aan hun gezondheid. Hij is mede-auteur van het boek Smartsize Me, een slimme manier om maat te houden, Terugval en Verleiding, de kunst om afgevallen te blijven en Positieve Leefstijlverandering, wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering,

Wil staat bekend om zijn eerlijke en confronterende stijl. Met zijn no-nonsense attitude en energieke aanpak weet hij mensen te motiveren en inspireren. Hij houdt van simpele oplossingen voor problemen en weet als geen andere een goed onderhandelingsresultaat te realiseren.

Ingrid Steenhuis
Ingrid Steenhuis

Prof. dr. Ingrid Steenhuis doet wetenschappelijk onderzoek naar eetgedrag en manieren om eetgewoontes te veranderen. Ingrid heeft een achtergrond in gezondheidsvoorlichting. Ze heeft op verschillende universiteiten gewerkt en werkt nu bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is mede-auteur van het boek Smartsize Me, afvallen op een slimme manier en Terugval en Verleiding, de kunst om afgevallen te blijven en Positieve Leefstijlverandering, wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering.

Naast het lesgeven en het begeleiden van junior-onderzoekers vindt zij het belangrijk om wetenschappelijke inzichten te vertalen zodat ze voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar zijn. Ingrid heeft gepubliceerd in talrijke Engelstalige en Nederlandstalige wetenschappelijke vaktijdschriften. Ze verschijnt regelmatig in de media. Ze geeft op een enthousiaste manier les en weet ingewikkelde materie op een eenvoudige en aantrekkelijk manier te brengen.

Max boeckhorst Brickhouse Academy
Max Boeckhorst

Heeft zich uitvoerig verdiept in de theorie en praktijk rond het functioneren van mensen en organisaties. In zijn loopbaan en als zelfstandige deed hij een brede professionele ervaring op met talloze vraagstukken rondom gedrag van mensen. Hij is deskundig op het gebied van duurzame gedragsverandering.

Kwaliteit, lef, verbinding, deskundigheid en plezier kleuren het palet van Max. Hij zorgt er oprecht voor dat leren leuk, inspirerend, plezierig en resultaatgericht is.
Daarnaast waarderen mensen in Max vooral zijn stijl: serieus en zakelijk, maar ook speels en confronterend, energiek en humoristisch.

Linda Crombach

Linda Crombach heeft ruime ervaring als redacteur en schrijfdocent. Ze helpt schrijvers, professionals en bedrijven om allerlei soorten teksten te optimaliseren. Haar devies is: Schrijven is een kwestie van doen.

Ze heeft haar passie voor boeken en schrijven gecombineerd met een professionele carrière als uitgever en schrijfcoach. Of het nou de plot van een spannende thriller is, het verzinnen van een nieuwe boeketreeks of het in de markt zetten van een nieuwe auteur: ze kijkt graag verder dan de gebruikelijke wegen en denkt creatief én commercieel. Linda heeft veel ervaring met het schrijven van promotieteksten en webteksten.

Ellis Vyth

Dr. ir. Ellis Vyth geeft communicatietrainingen aan gezondheidsprofessionals. Verder geeft Ellis interactieve workshops over voeding, gezondheid en wetenschap aan zeer diverse doelgroepen. Haar ambitie is om mensen te helpen hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken.

Naast haar werk als trainer werkt Ellis gewerkt aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij is daar gepromoveerd en heeft haar eigen onderzoekslijn opgezet op het gebied van gezondheidsbeleid op scholen, gezonde schoolkantines en gezonde bedrijfsrestaurants. Zij is expert in het creëren van multidisciplinaire samenwerkingen tussen onderzoek, beleid en praktijk.