E-Learning

Smartsize Me E-Learning

In de Smartsize e-learning kijken we naar de obsogene omgeving en hoe mensen daar met van zelfregulatietechnieken en verandermanagement mee om kunnen gaan. Het is gebaseerd op het boek Smartsize Me.

START DIRECT

Cover Smartsize me HR

Smartsize Me (Online training + Boek)

Het boek Smartsize Me in combinatie met een 6 e-learning modules

€ 89,-

Nu bestellen

Smartsize Me (Online training + e-book)

Het e-book Smartsize Me in combinatie met een 6 e-learning modules als je direct aan de slag wilt

€ 89,-

Nu bestellen

 

 

Heeft u al toegang? Log hier in

 

Smartize Me staat nu op Loketgezondleven.nl met Goede aanwijzingen voor effectiviteit.

Reacties

SMARTSIZE ME

Afvallen op een slimme manier

Hoe kun je op een verantwoorde manier afvallen en controle krijgen over je gewicht? Hoe kunt je overleven in de eetjungle? In de Smartsize e-learning kijken we naar de dikmakende omgeving en hoe mensen daar met behulp van zelfmanagement en verandermanagement mee om kunnen gaan en kunnen afvallen. Op een toegankelijke en leuke manier wordt wetenschap vertaald naar praktische tips voor dagelijkse gebruik. De e-learning bestaat uit de volgende modules:

1. De veranderde eetomgeving

De eetomgeving is wezenlijk veranderd ten opzichte van zo’n vijftig, zestig jaar geleden. Tegenwoordig spreken we van een obesogene omgeving, ofwel een dikmakende omgeving. Hoe is deze obesogene omgeving ontstaan en welke veranderingen hebben in de loop der tijd plaatsgevonden? In deze module worden de veranderingen geschetst, evenals de gevolgen voor ons koop- en eetgedrag. Speciale aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling in portiegroottes van eten.

2. Sterkte, zwakte analyse (SWOT)

De SWOT analyse is een model wat gebruikt wordt om sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen in kaart te brengen. Op basis van de uitkomst kun je strategie bepalen. Niet alleen voor bedrijven is dit een belangrijke methode, ook je cliënt kan hier baat bij hebben.

3. Evidence-based portiecontrole strategieën

Er zijn veel wetenschappelijke aanwijzingen hoe je de porties/hoeveelheden die je eet onder controle kunt houden. Strategieën richten zich op het inkopen van eten, bewaren van eten, het bereiden van eten en de omstandigheden tijdens het eten. In deze module nemen we een aantal van deze strategieën onder de loep en kijken we naar de onderbouwing ervan.

4. Veranderstrategieën

Hoe kun je mensen helpen om te veranderen. In deze module behandelen we het SMART stellen van doelen, veranderstappen en het maken van actieplannen.

5. Weerstand bij veranderen

Mensen zijn gewoontedieren. Zij houden liever vast aan het bekende dan dat zij nieuwe dingen leren. Veranderen vraagt vaak om korte termijn opofferingen, terwijl het resultaat pas op lange termijn zichtbaar is. Weerstand bij veranderen kom je daarom overal tegen. In deze module wordt een vergelijking gemaakt met verandermanagement in organisaties. Hoe kun je weerstand herkennen en vooral, hoe ga je daarmee om.

6. Terugval preventie

Gedrag veranderen is moeilijk, het nieuwe gedrag vasthouden op de langere termijn is nog veel moeilijker. In deze module duiken we in de theorie over terugvalpreventie, en hoe deze aanknopingspunten biedt voor interventies.

De lesstof is beschikbaar wanneer het jou uitkomt

Deze e-learning is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Je kunt je tijd zelf indelen. De lessen zijn opgebouwd in 6 modules. Wanneer je één module hebt doorlopen, en de bijbehorende vragen en opdrachten hebt ingestuurd, krijg je feedback en worden de resultaten beoordeeld met onvoldoende, voldoende of goed. Na het volgen van alle 6 modules met voldoende of goed resultaat ontvang je een certificaat. De e-learning is geaccrediteerd voor (NVD) diëtisten (ID 210264, 15 punten) en BGN (2.5 punten)

Bestel direct

Nadat wij het cursusgeld ontvangen hebben krijgt u een wachtwoord om in te loggen opgestuurd. U kunt dan direct beginnen! Vul onderstaand formulier in en u ontvangt de factuur voor uw administratie.

Type boek

Naam

E-mail

Straat + huisnummer

Postcode

Woonplaats

Bedrijfsnaam (waarvoor werkzaam)

Bedrijf straat + huisnummer

Bedrijf postcode

Bedrijf plaatsnaam