Docenten

Ingrid Steenhuis

Hoogleraar Preventie

Prof. dr. Ingrid Steenhuis doet wetenschappelijk onderzoek naar eetgedrag en manieren om eetgewoontes te veranderen.

Ingrid heeft een achtergrond in gezondheidsvoorlichting. Ze heeft op verschillende universiteiten gewerkt en werkt nu bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Zij is auteur van de boeken Smartsize Me, afvallen op een slimme manier; Terugval en Verleiding, de kunst om afgevallen te blijven; Positieve Leefstijlverandering, wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering en de Coachkaarten Positieve Leefstijlverandering.

Naast het lesgeven en het begeleiden van onderzoekers vindt zij het belangrijk om wetenschappelijke inzichten te vertalen zodat ze voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar zijn. Ingrid heeft gepubliceerd in talrijke Engelstalige en Nederlandstalige wetenschappelijke vaktijdschriften. Ze verschijnt regelmatig in de media. Ze geeft op een enthousiaste manier les en weet ingewikkelde materie op een eenvoudige en aantrekkelijke manier te brengen.

Wil Overtoom

Directeur Brickhouse Academy 

Wil Overtoom is afkomstig uit het bedrijfsleven, waar hij werkzaam is geweest als Directeur Inkoop Benelux bij een wereldwijde IT organisatie (IBM).

Hij heeft veel ervaring met management en leidinggeven. Een van zijn specialisaties is verandermanagement. Hij verstaat de kunst om inzichten over veranderen in organisaties te vertalen naar veranderingen in gedrag van mensen, gerelateerd aan hun gezondheid.

Hij is auteur van de boeken Smartsize Me, afvallen op een slimme manier; Terugval en Verleiding, de kunst om afgevallen te blijven; Positieve Leefstijlverandering, wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering en Coachkaarten Positieve Leefstijlverandering.

Linda Hogervorst

Voedingswetenschapper/diëtist. 

Linda Hogervorst, MSc, is eerstelijns diëtist en heeft zich door middel van haar masteropleiding Nutrition and Health verder verdiept in de voedingswetenschap.

Haar specialisatie is: Nutritional Physiology and Health Status. Linda wil op alle mogelijke manieren de informatie uit de voedingswetenschap vertalen naar de praktijk. Ze doet dit op een toegankelijke, betrouwbare en enthousiaste wijze. Vanuit haar eenmanszaak verzorgt Linda (gast)lessen op scholen en workshops bij bedrijven.

Ze geeft daarnaast les op diverse opleidingen, waaronder voor de specialisatie Sport en Voeding. Daarnaast heeft ze een passie voor schrijven. Zo schrijft ze bijvoorbeeld voedingsartikelen voor een groot publiek en beantwoordt ze lezersvragen..

José Breedveld

Postdoc onderzoeker/dietist

José heeft een passie voor voeding. Ze heeft ruime werkervaring als diëtist en is later gaan werken als onderszoeksassistent en wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, waar ze in 2012 promoveerde.

In haar huidige werk maakt ze beschikbare wetenschappelijke bevindingen op het gebied van voeding, leefstijl en kanker toegankelijk voor professionals en voor het algemene publiek. Dit doet ze onder andere door workshops en lessen te geven en door inhoud te schrijven voor websites en brochures zoals in haar werk voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Ook is José werkzaam in onderzoek bij mensen met dikkedarmkanker aan de Universiteit Maastricht en is ze daarnaast actief in landelijke werkgroepen die zich bezighouden met het verbeteren van kwaliteit en aanbod van (voedings)zorg voor mensen met een kankerdiagnose in Nederland.

Liselotte Delwel

Gedragstherapeut

Liselotte is gespecialiseerd in ACT en geeft therapie, opleidingen en supervisie.

Ze heeft het boek Lichter Leven geschreven, en heeft daarnaast een training ontwikkeld voor mensen die worstelen met hun gewicht en zelfbeeld.