3-daagse training

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor LeefstijlCoaches

Een positieve leefstijlverandering levert veel op:
gezondheid, energie en vitaliteit. Hoewel we dit vaak wel belangrijk vinden, doen we lang niet altijd wat daarvoor nodig is. We hebben allemaal de neiging om uit te stellen, te vermijden, of we hebben moeite om iets vol te houden. We zitten dan eigenlijk vast in onze huidige gedragspatronen.

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een bewezen effectieve gedragstherapie die mensen leert om anders om te gaan met negatieve gedachten en emoties. Bij ACT gaan we ervan uit dat pijn bij het leven hoort, en dat we geen controle hebben over onze gedachten, gevoelens en lichamelijk sensaties.

De focus binnen ACT ligt dan ook op acceptatie, het vergroten van je psychologische flexibiliteit, en het naleven van je waarden.

ACT is een waardevolle aanvulling voor iedereen die behoefte heeft aan vrolijke en nuchtere technieken om coachees aan te zetten tot duurzame gedragsverandering. Het is prikkelend, het is anders, het bevat humor, en het is ontzettend breed inzetbaar.

INSCHRIJVENBROCHURE

Inhoud

Tijdens de 3-daagse Basistraining Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor leefstijlcoaches leer je wat ACT inhoudt en gaan we dieper in op de zes zuilen van ACT. Iedere lesdag worden er 2 of 3 zuilen van ACT behandeld.

De gelezen theorie wordt nabesproken, en er is ruimte voor vragen, extra uitleg, en eventueel een plenaire demonstratie. Vervolgens krijg je als deelnemer de kans om zelf te oefenen met de ACT technieken. Alles wordt plenair nabesproken zodat we kunnen leren van elkaars ontdekkingen. Je krijgt naast de literatuur ook opdrachten mee naar huis om zelf te ervaren wat ACT inhoudt.

Je krijgt alle tools in handen om de basis van ACT toe te kunnen passen bij je cliënten. Daarnaast is deze nascholing gespecialiseerd in mensen die worstelen met hun gewicht en zelfbeeld. Dit maakt dat je na afronding zeer breed inzetbaar bent.

Lesdag 1: Creatieve hulpeloosheid en Acceptatie en bereidheid

Voor de eerste lesdag wordt er geoefend met coachees laten voelen dat je geen controle hebt over je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties.

Hoe help je iemand om te stoppen met vechten, en op zoek te gaan naar wat wel werkt?

Hoe bied je andere handvaten die er voor zorgen dat het leven wat lichter aan gaat voelen? Hoe creëren we meer flexibiliteit bij de coachee?

Lesdag 2: Defusie en Mindfulness

De tweede lesdag richt zich op het ruimte geven aan gevoelens, maar ook het niet serieus nemen van de gedachten die eigenlijk niet helpend zijn.

We gaan oefenen met loskomen van je verstand, door je gedachten op een andere manier te benaderen.

Daarnaast is er ook ruimte voor mindfulness. Voelen en ervaren. Hoe pas je dit toe bij iemand die worstelt met een gezonde levensstijl? Wat defuseer je en wat mag er zijn?

Lesdag 3: Het zelf, en waarden en toegewijde actie

De derde lesdag bespreekt het zelf. Hoe ziet de coachee zichzelf? Wat is het effect daarvan? Wat zou een handige andere manier zijn om om te gaan met dat zelfbeeld?

Hoe kan de aandacht voor dat zelfbeeld wat meer verschuiven naar de waarden die iemand heeft? En als we die waarden hebben gevonden, hoe zet je iemand dan aan tot actie?

Wat deelnemers zeggen

“‘Interessante methode en inspirerende lessen. Leuk om mee aan de slag te gaan.”‘

“‘Zeer waardevolle aanvulling op de opleiding als leefstijlcoach. Geeft inzicht en meer tools om juist met de achtergrond van werken aan leefstijl aan de slag te kunnen gaan.”‘

“‘Ik heb de 3-daagse training als intensief maar heel leerzaam ervaren. Het oefenen van een casus vond ik verhelderend.”‘

BLOG

“Met Acceptance and Commitment Therapy leer je de cliënt om de controle los te laten, zodat ze juist weer meer grip op hun leven krijgen.”

Lees meer

DATA EN LOCATIE

Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht.
– Woensdag 9 februari
– Woensdag 23 februari
– Woensdag 9 maart

VOOR WIE

HBO Leefstijlcoaches
INVESTERING

€1080,- (BTW-vrij). Dit is inclusief de boeken Time to ACT (Gijs Jansen & Tim Batink), Lichter leven (Liselotte Delwel)

DOCENTEN

Liselotte Delwel

Naar de docenten

ACCREDITATIE

Geaccrediteerd door BLCN met 36 nascholingspunten ID 383175. Certificaat van deelname.

Ik doe mee!

Laat je inspireren met de laatste wetenschappelijke inzichten over leefstijl-en gedragsverandering.